Ny akselerator har åpnet dørene!

Den nye akseleratoren Ocean Industries Accelerator åpnet nylig dørene, med kontorer i hjertet av innovasjonsmiljøet på Marineholmen. Ambisjonen for akseleratoren er å tilby aktører innen havnæringen muligheten til å samarbeide mer og bedre.

Bergensregionen er senter for internasjonalt ledende aktører innen shipping, oppdrettsnæringen og olje- og gassnæringen i dag. Et stadig tettere samarbeid mellom næringslivet og forskningsinstitusjonene vil gi flere nye ideer muligheten til å finne veien til samfunnet.

På bakgrunn av dette er Ocean Industries Accelerator (OiA) nå opprettet, som et samarbeid mellom GCE Subsea, NCE Maritim Cleantech, NCE Seafood og Bergen Teknologioverføring (BTO). OiA er et innovasjonsfellesskap for aktører tilhørende havnæringen, og kan tilby 18 kontorer og et åpent landskap i et energisk innovasjonsfelleskap.

– Etableringen av OiA er en videreutvikling av vårt nasjonale akseleratorprogram Accel Seafood og Accel Energy. Her deltar både nye og etablerte selskaper, spennende prosjekter, erfarne mentorer og kompetente investorer for å bidra til vekst, innovasjon og skalering. Nå samles mange av disse under samme tak, sier Hilde Indresøvde, inkubatorleder i BTO.

Start-ups, gründere og etablerte aktører er velkomne til å søke om medlemskap. Som medlem vil man få tilgang til 15 møterom, kjøkkenfasiliteter og store arealer til samhandling. I tillegg vil man bli invitert til sosiale arrangement for innovasjonsmiljøet i Bergensregionen i regi av BTO.

– Vår ambisjon er at OiA skal gi aktører innenfor havnæringen muligheten til å samhandle mer og bedre. OiA er ikke bare en fysisk arbeidsplass hvor vi tilbyr et skrivebord og wifi. OiA er deling av kunnskap og nettverk som vil gi bedre produkter, utvikle nye prosjekter og bidra til knoppskyting.

Som en del av innovasjonsmiljøet gis OiAs medlemmer tilgang til viktige ressurser og kompetanse. Dette inkluderer muligheten til å konsultere våre samarbeidspartnere i Innovasjon Norge, DNB, Steenstrup Stordrange og Zacco, som kan gi råd og innspill.

Les mer om OIA og søk om medlemskap her!

OiA skal ha offisiel åpning 21. februar 2017, og alle som ønsker å bli bedre kjent med OiA og miljøet på Marineholmen er hjertelig velkomne til åpningen. Mer informasjon om dette kommer, følg med på Facebooksiden vår.