Lanserer Innovasjonsuken OPP

Vi er stolte av å kunne presentere Bergens nye innovasjonsuke – OPP! Innovasjonsuken er et samarbeid mellom BTO, DNB, Innovasjon Norge, Hordaland Fylkeskommune og Bergen Kommune, og sammen ønsker vi å bidra til å vise frem det fantastiske initiativet innen innovasjon og nyskaping som eksisterer i byen vår.

– Vi håper at OPP blir et arrangement som kan bidra til å løfte Bergen og regionen vår opp og frem. Bergen trenger å styrke økosystemet rundt små og mellomstore selskaper, og Innovasjonsuken OPP er et av virkemidlene. Vi trenger arenaer hvor gode ideer møter kapital og kompetanse. I denne uken skal vi legge bort  janteloven og heie hverandre frem, sier Erlend Waaler, leder for styringsgruppen til OPP og ansvarlig for DNB’s oppstartsatsing på Vestlandet.

Målet med OPP er å bygge opp økosystemet for entreprenørskap og nyvinning i regionen vår og engasjere flere til å være med å utvikle nye gode løsninger og produkter. OPP skal være en møteplass hvor gründere, bedrifter og selskaper innen alle bransjer og av alle størrelser kan vise seg frem og knytte kontakter. Vi ønsker å engasjere etablerte og nye aktører, samt å inspirere til samarbeid på tvers av sektorer.

– Innovasjonsuken skal være en trygg havn for alle som ønsker å vise frem teknologi, produkter eller kompetanse, samt for alle de som ønsker å lære mer om det samme, fortsetter Waaler.

Avhengig av bidrag

Innovasjonsuken OPP blir arrangert 25. – 29. september. Dette er samme uke som Bergen Design Festival (tidligere Raff Designuke) og kulturfestivalen Vill Vill Vest, som vi samarbeider med. Sammen skal vi gjøre Bergen til stedet å være denne uken.

Det er innovasjonsmiljøet i Bergen og omegn som fyller uken med innhold, ved å planlegge og gjennomføre arrangement knyttet til innovasjon og nyskaping.  Alle gründere og selskaper kan være med på OPP. Det er selskapene selv som er med på å skape innhold til arrangementene, og man velger format, tid og sted selv. Dette kan være alt fra fagspesifikke seminarer og kurs, til åpen dag og frokostmøter. Det eneste kravet er at arrangementet må være knyttet til innovasjon på et eller annet vis.

– OPP skal fasilitere og gjøre det enklest mulig for aktører å legge inn arrangement i en felles kalender, og under en felles merkevare. Dette gjør vi for at det skal bli enklest mulig for deltakere og nysgjerrige til å orientere seg i miljøet – og for at vi sammen kan sette innovasjon og entreprenørskap på agendaen! Det er utrolig mye spennende som skjer i regionen vår, og det er mange tilbud og initiativ innen nyskaping og forretningsutvikling. OPP skal være et utstillingsvindu og en uke hvor det er gøy både å være arrangør og deltaker, sier Hans Fredrik Hag, prosjektleder for OPP og BTO.

– OPP hjelper til med å skape oppmerksomhet og spre det gode ord om de ulike arrangementene – slik at man sammen vil løfte hverandre opp og frem. OPP skal være et arrangement hvor etablert næringsliv kan bli nærmere kjent med oppstartsbedrifter – og omvendt, fortsetter han.

Ønsker du å bidra med et arrangement under Innovasjonsuken OPP? Registrering av arrangement starter 1. august på nettsiden til OPP, som lanseres i løpet av sommeren.

OPP

Innovasjonsuken OPP er bygget på dugnadsånd og en felles interesse rundt å løfte frem all den verdiskapningen som skapes i regionen vår. Aktørene som har gått sammen for å utvikle en felles møteplass er BTO, DNB, Innovasjon Norge, Hordaland Fylkeskommune og Bergen Kommune. BTO er prosjektleder for innovasjonsuken.

Vi håper også å få med oss flere aktører, slik at vi sammen kan bygge dette opp til å bli et virkelig bra arrangement. Det fortjener Bergen!

Konseptet, inkludert logo og navn, har blitt utviklet av ANTI og Node Create. Ambisjonen er å bygge en merkevare som er enkel, leken, inspirerende og spenstig – og som alle aktørene som bidrar til Innovasjonsuken OPP kan ta i bruk.

Har du spørsmål? Ta kontakt med prosjektleder Hans Fredrik Hag.