Prisdryss på inkubatorbedrifter

Inkubatorbedriftene Vibble og AbleOn Medical er i vinden. Produktene de lager og innsatsen de legger ned blir lagt merke til. Begge er blitt hedret med priser den siste tiden.

Tjuefem oppstartsselskaper er akkurat nå innrullert i vårt inkubasjonsprogram i Nyskapingsparken. Her får de grundig oppfølging av våre kompetente medarbeidere slik at  bedriftene deres kan vokse raskere og tryggere.

Mange har fått øynene opp for vårt store og unike innovasjonsmiljø på Marineholmen og det det er flott anerkjennelse for hele miljøet når oppstartbedrifter fra vårt miljø blir hedret med priser for produktene sine.

AbleOn Medical ble torsdag 27. oktober tildelt Fredrikke Qvam-prisen. Dette er en pris som setter fokus på kvinner som står for nyskaping og innovasjon. Prisen ønsker å framheve gode forbilder som andre kan bli inspirerte og lære av. AbleOn Medical trakk det lengste strået i sterk konkurranse med blant annet Altina som også holder til i vår inkubator.

AbleOn Medical utvikler hjelpemiddel for bevegelseshemmede til bruk i dusjen. Produktet har ulike moduler som kan tilpasses alle bad.

Løsningen har vakt internasjonal oppsikt og i sommer vant gründer Camilla Strand og hennes team den prestisjetunge Nordic Independent Living Challenge.

En god nyheten kommer sjelden alene. For samme dag som AbleOn Medical ble hedret, ble musikkentusiastene i Vibble kåret til ”Mest spennende selskap” under Connect Vest Investorforum.

Vibble har utviklet en app som gjør det enkelt for musikkinteresserte å være sin egen DJ. Appen lar deg laste ned musikk fra en rekke kjente strømmetjenester og gjør det enkelt å mikse sanger og legge til spennende effekter.

Vibble lanserte produktet sitt tidligere i høst og løsningen har blitt svært godt mottatt. Den engelske avisen The Guardian har blant annet omtalt tjenesten inn i sin artikkel ”Apps to keep you in tunes with the times”. Avisen nettutgave har 6,5 millioner lesere!

Vi gratulerer prisvinnerne!